
Seznam alergenů
Publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
1. Obiloviny obsahující lepek • Cereals containing gluten
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich • wheat, rye, barley,
oats, kamut or its hybridised srains and their products
2. Korýši • Crustacean
a výroby z nich • and their products
3. Vejce • Eggs
a výroby z nich • and their products
4. Ryby • Fish
a výroby z nich • and their products
5. podzemnice olejná (arašídy) • Seeds of groundnut (peanut)
a výroby z nich • and their products
6. Sójové boby (sója) • Soybens
a výroby z nich • and their products
7. Mléko • Milk
a výroby z něj • and their products
8. Skořápkové plody • Nuts
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,
makademie a výrobky z nich • almonds, common hazels, common walnuts, cashew nuts, pecan
nuts, Brazil nuts, pistachio seeds, macadamia nuts and their products
9. Celer • Celery
a výroby z něj • and their products
10. Hořčice • Mustard
a výroby z ní • and their products
11. Sezamvá semena (seznam) • Sezame seeds
a výroby z nich • and their products
12. Oxid siřičitý a siřičitany • Sulphur dioxide and sulphites
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13. Vlčí bob (lupina) • Wolfsbohnen (lupinen)
a výroby z něj • and their products
14. Měkkýši • Mollusc
a výroby z nich • and their products