Seznam alergenů

Publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

  1. 1. Obiloviny obsahující lepek Cereals containing gluten

    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich wheat, rye, barley,

    oats, kamut or its hybridised srains and their products



    2. Korýši Crustacean

    a výroby z nich and their products



    3. Vejce Eggs

    a výroby z nich and their products



    4. Ryby Fish

    a výroby z nich and their products



    5. podzemnice olejná (arašídy) Seeds of groundnut (peanut)

    a výroby z nich and their products



    6. Sójové boby (sója) Soybens

    a výroby z nich and their products



    7. Mléko Milk

    a výroby z něj and their products



    8. Skořápkové plody Nuts

    mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,

    makademie a výrobky z nich almonds, common hazels, common walnuts, cashew nuts, pecan

    nuts, Brazil nuts, pistachio seeds, macadamia nuts and their products



    9. Celer Celery

    a výroby z něj and their products



    10. Hořčice Mustard

    a výroby z ní and their products



    11. Sezamvá semena (seznam) Sezame seeds

    a výroby z nich and their products



    12. Oxid siřičitý a siřičitany Sulphur dioxide and sulphites

    v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2



    13. Vlčí bob (lupina) Wolfsbohnen (lupinen)

    a výroby z něj and their products



    14. Měkkýši Mollusc

    a výroby z nich and their products